Gulliga små söta gullpluttar

Ska fota mamma i helgen när hon tävlar. Hon tävlar med slädhundar, och hon är otroligt duktig. Hon har kommit 5a i VM (tror de var 5a) och hennes prishylla e proppfull!
POLARSPANNET
klicka på linken för bilder och information osv...
Så alla kan ju hejja på henne och hålla tummarna för att jag får några bra bilder!
Bjuder på en massa bilder jag har tagit på vovvisarna
 

fan

För det gör så jävla ont och jag är så jävla rädd.

Carola

okey, nu ska jag erkänna... jag gillar Carola! Gamla Carola i alla fall inte den nya überkristna och bara bibliska låtar.. men lixom lyssna bara på den här låten
Hon var dessutom en stor idol för mig när jag var liten och jag och mamma lyssnade och sjöng en massa till henne i bilen! haha !

Skelögd och skrock

Skelögd i skolan, har fett tråkigt och är sjukt trött! Hoppas den här dagen går fort så jag kan åka hem till Martin. Martins lägenhet känns nu mer som hem än vad min egen lägenhet gör och det är fett mysigt! Förstår inte hur JAG kunde få någon som Han! Lyckligt lottad, på tal om lotter så kommer jag få sjukt otur i spel nu för jag har ju tur i kärlek!

ewwww :(

Drömde en så sjukt läskig mardröm inatt, Martins toalett var trasig så manvar tvungen och gå på en bajjamajja på Kärleksstigen i Hedemora (en väldigt dåligt uppbelyst asfalterad "stig" runt en sjö, Hönsan)
Dörren var låst men öppnades med en smäll, det stod en knubbig 26-30årig kille där inne som hade en vit tröjja med orangea torkade fettfläckar och mukisbrallor. Han tog tag i mig och drog in mig i hans bil. Där satt en till kille. De körde mig till ett hus där jag fick sitta i ett rum. Jag försökte helatiden ringa Martin och smsa honom för att kunna bli räddad, men det gick inte att få tag på honom. Jag försökte flera gånger rymma men det ledde bara till förlust.
USCH vad äckligt det var. Vaknade med ett ryck och insåg att det gudskelov var en dröm, krypte tätt intill Marin och sa att jag drömt en mardrömm och så berättade jag och blev lite mysigt "tröstad"

blääääööööööööö

Föresten så går det här med pluggandet inge bra, jag har fortfarande inte kommit fram till mer än vad jag gjort sist jag berättade att jag inte kom någonvart Jävla facebook och Songpop
Kan ju bjuda på lite bilder också så att inlägget blir lite roligare, det är så här det brukar gå när man vill ha med en fin liten hund på bild och man har föreställt sig att hunden kommer sitta lite guligt å fint, väldigt stilla å fint bredvid en...

Någonting som jag verkligen gillar

SONGPOP (för er som nu inte vet vad sonpop är så är det ett facebookspel där man hör musik å så ska man gissa artist/låt) Det är det roligaste spelet facebook någonsin har haft och jag är otroligt bra på det, i alla fall om man kör mot personer som har missupfattat att man ska lyssna på låten och gissa när man hör och bara klickar så fort som möjligt på nått av alternativen och hoppas på att det är rätt!
Det är väl alltså denna vecka som mitt "beroende" har artat sig på riktigt och jag stter ungefär den mesta av tiden jag är inne på facebook på en dator och väntar på att någon ska spela mot mig/spelar mot någon!
Men siffran här ovanför gör den lilla spelgeeken inom mig otroligt glad!
puss och hej!
 
 

30 min

på 30 minnuter har jag nu kommit fram till att Carl Mikael Bellman föddes 1740 den 4 Februari och att han 1790 släppte Fredmans Epistlar och nummer 81 är Märk hur vår skugga som Imperiet har gjort cover på

plugg

Ikväll ska ALL tid bestå av att plugga, kom igen nu Amandus du mmåste ta dig samman och plugga lite! Om du är riktigt duktig så får du lite glass sen!
Varför är det så svårt tt plugga???? Man kommer aldrig igång!!! Jag har tagit fram, penna papper, dator, häftet med de jag ska plugga på och precis ätit upp resterna av min sallad jag åt till lunch och är proppmätt, jag har spelat klart mot alla på SongPop och ingen uppdaterar/chattar med mig på fejjan... så har egentligen ingenting som distraherar mig förutom min brist på motivation...

Ny Gif igen, goooodiiiiis C:

 

Mitt hår sätter upp sig själv!

Har fastnat lite för att göra Gifar faktiskt, de är kul och man kan göra sånna här roliga saker!
 

Gif

Ska med finaste lollo på kräftskiva och sen efter det ska vi hem till henne å ha myskväll med gottigotti :)
Förutom Gifen här ovan så bjuder jag på en OTROLIGT vackra bild på mig å lollo
 
 
 

äter chips åt fel håll

Jag är hemma hos mamma och har ungefär så här "roligt"
ligger och lyssnar på min nya spellista (fortfarande under uppbyggnad) och gör lite konstiga GIF:s på Gifyo
 
 
 

sjukhusbesök

Jag var på sjukhuset idag och hade kontroll av ögonlocket som jag har opererat. Jag hade ställt in mig på att han skulle säga att "åh vad fint det har blivit, du ska vara nöjd" å så går jag där ifrån och tänker "okey, det ãr ju faktiskt bättre än innan iaf" denna scen var någonting som inte utspelade sig.
Jag kom in och satte mig på en stol och han började först med att fråga om jag haft några besvär sen operationen varpå jag svarade nej. Men jag berättade att det fortfarande hänger när jag ãr trött. Min läkare (Olle Liss, mycket trevlig kirurg) ser lite bekymrad ut och tittar på mig ett slag. Sen frågar han om jag skulle kunna tänka mig att göra ytterligare ett ingrepp. Jag svarar "om det finns en chans att det blir bättre än nu så vill jag det, men om det inte går så ãr det nog onödigt" olle kliar sig på kinden och sedan berättar han tre scenarion som kan hända om jag prövar igen : 1. Det händer inget mer än vad det har gjort nu. 2. Det blir perfekt 3. Det blir större än andra ögat. Han berättar att det ar komplicerat att rätta till en förlossningsskada på ögonlocket då det i stort sett handlar om att jag har en försvagad muskel som inte orkar dra upp ögonlocket helt. Jag ãr förvirrad, kommer jag eller kommer jag inte få en operation??? Han tycker iaf att vi ska prova på att göra om operationen och jag åker överlycklig tillbaka till Borlänge!

1m m m (:

Har idag en månad med Martin, i morogn är det 4 månader sen vi träffades för första gången! Minns så väl den där dagen haha! Jag satt i skolan när han smsade och frågade om jag ville ha skjuts till Hedemora för han skulle till Borlänge och shoppa. Jag sa ja, men jag hade egentligen ingenitng att göra i Hedemora, Louise kunde inte ses (bitch)... men jag följde i alla fall med upp till Martin och vi tittade på film och pratade hur mycket som hellst och hade det jättetrevligt!
Vi träffades några flera gånger och jag började känna att den där vackra människan var någon som jag tyckte om... och nu är han min MOAHAHAHAHAHA! tsss!
jag är väldigt glad och väldigt kär :)

bloggtips

läste precis en så sjukt bra träningsblogg, den gav mig inspiration och jag blev sugen på att dra igång med springandet igen!
Klick <---
hon skriver enormt bra och tippsar om mat, träningskläder, träning och peppar!

skör + städning

Idag ska jag städa Martins lägenhet, har tänkt att jag ska göra det så frächt som det går. Dammsuga och moppa och dammtorka och allt sånt där!
-
Har inte haft världens bästa morgon, allt har kännts jobbigt... har nog någon konstig period jag går igenom nu. Känner mig så skör och börjar grina för minsta lilla helatiden... usch tycker synd om Martin som har med mig å göra just nu!

spöken

hahaha min pojkvän är ju för rolig då han försökte skrämma mig genom att hänga upp en overall i hallen så att de skulle se ut som att någon stod där hahaha :'))
Självklart såg jag att det var en overall och blev inte ett dugg rädd ;)





Vill du sitta i fängelset för att du är homosexuell?

Detta här nedanför mig har inte jag skrivit, men alla borde läsa det, klicka in på linken och ta två minuter från sitt liv för att försöka fria Roger!

Dear friend,

Roger has been sentenced to three years in prison in Cameroon. His crime? Sending an SMS to another man in a country where it is illegal to be gay.

There's still a chance for him, though: Cameroon's president, Paul Biya, and the Minister of Justice could put a stop to this right now, even before Roger goes back before the judge on Monday. And, they've shown in the past that they care what the world thinks of them.

Right now while there's international media attention on Roger's case, I just signed a petition calling on President Biya and the Minister of Justice to let Roger go free and end the laws that imprisoned him.

Will you join me?

www.allout.org/Roger
 
 

lol

OHNOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO DEN BYTTE TID TILL 5 JÄVLA DAGAR!!!!! CAN´T WAIT!!!!!!!!!!

jättespännande

Att vara ledig idag var verkligen välbehövt! Fest i lördagsdå jag nästan drack en hel 70is på loppet av en halvtimme villket resulterade i att jag kräktes från 10-02 då somnade jag het utmattad och vaknade sen 8 på morgonen och kräktes lite till. Så gårdagen bestod mest till att försöka att inte kräkas mera!

-
Just nu sitter jag och laddar hem, tillbaka till Vintergatan... minns att den serien var JÄTTEBRA och JÄTTELÄSKIG och JÄTTESPÄNNANDE så vi får vällan se om jag håller med den förflutna Amanda sen då!
 

sjukhusvisstelse

Ska tillbaka till sjukhuset på torsdag för kontroll av hur ögonlocket har blivit efter operationen. Jag bjuder självklart på en före och en efter bild. Och när man såg det så här så har det ju faktiskt blivit riktigt bra även fast jag inte är riktigt, riktigt nöjd då det fortfarande hänger ner när jag är trött och inte är på pricken lika som de andra! Men det är bara någon millimeters skillnad och det hänger inte ner över pupillen längre så man får vällan vara nöjd! Bilderna nedanför ser ni ju säkert själva illket öga som har opererats, Just det, det i höger i bild! 

Sen vill jag be lite om ursäkt för alla stavfel som har blivit sen jag fick ny dator, jag skriver för fort och tangenterna tar inte alltid när jag trycker, för jag kan faktiskt stava!
 
 

läderpiska?

och bara för att jag är så sjukt jävla bitter idag så ska jag berätta en sak som jag SKARPT ogillar... när folk, på skämt eller på riktigt, håller på å säger saker om en som verkligen inte stämmer som man blir irriterad över... som idag sa några klasskompisar "kan verkligen se dig med en läderpiska" (alltså sexsnack) och det där kom bara så där från ingenstans... och jag blev till ett frågeecken och sa någonting i stil med at dem inte vet ett piss om mig varpå en av dem svarade at han kunde tänka sig mig i den situationen bara för att jag gillade att bli naffsad lite på halsen för sisådär aslänge sedan.... å att bli naffsad på halsen, som jag tror är något som många gillar, är sjukt långt bort ifrån att göra nått så kinky som att snärta folk med läderpiskor.... kändes i alla fall inte alls bra att de tros sånt snusk om mig... och varför ska folk ens spekulera i vad jag gillar för typ av sex, det är väl min ensak?
Och nu kanske ni tycker att jag överreagerar villket jag säkert gör också MEN det är denna typen av skämt, eller vad 17 nu folk gör, som dyker upp hejvillt och jag är så sjukt trött på att folk ser mig som emo, sexmonster, player, slampig osv... när folk egentligen ine har en aning om vem jag är och bara får för sig saker ur, vad det verkar som, tomma intet.
SÅÅÅÅÅ gud vad skönt att få det där ur mig.
 

när allt svider

har nu i två år försökt passa in för jag trott att jag vart som dem, anpassat mig. Försökt vara någon jag inte är... Så mycket har hänt i sommar som fått mig att inse att jag inte är ett dugg lik dem... inte på nått sätt alls... är nästan sugen på att byta skola... till någonstans där jag känner att jag passar in...
Jag och Ebba är sams igen, hon och Albin och Louise är folk som aldrig har dömt mig, har alltid kunnat vara mig själv och de har alltid frågat mig om jag vill hänga med på grejor/om vi ska göra saker tsm... Har inte varit så att jag får komma krypande å fråga om jag får vara med å leka... (så farligt är inte det jag pratar om nu... men de känns ändå på nått vis så hopplöst ändå)
Jag vill inte vara bunden i tankar om att jag måste klä mig snyggt varje dag/sminka mig visst vill man väl vara fin... men jag är fan bara en helt vanlig jävla medelklassare och visst svider det lite att inte vara en översittare som man allt för gärna skulle vilja vara... men jag är alldelles för snäll och omtänksam och fattig och otillräcklig för att nå upp dit där jag skulle villja vara...Fast nu på senare tid vill jag inte ens vara där uppe... jag vill vara med de som tycker om mig på riktigt, göra saker som intresserar mig, så småningom hellre skapa en fin familj fylld med kärlek istället för att göra någon form av storslagen karriär och skaffa barn när jag är 40.
Idag är en av de där dagarna när man ligger på botten, känner mig ful, äcklig, tjock, otillräcklig, vill inte...
till råga på allt har jag fått någon slags åldersnojja... det känns som bara dagarna flyger iväg och jag får aldrig någonting gjort. får ångest på kvällarna för att jag vet att jag snart kommer somna å då är den dagen över, och när jag vaknar måste jag kravla mig upp för att genomlida en till dag som går all för snabbt för att sedan gå och lägga mig och sova igen för att sedan gå upp igen och så händer allting om och om och om och om och om igen. JAvla cppisshelvetesjävlakukfittaäckel.
En fin ljusglimt är i allafall M ♥

mys

Har myst ner mig i sängen och tittar på HIsoria... vill inte alls gå ut och gå med louise som vi har bestämt!!!!

 

handelslektion-.-

Det här är ugefär så långt som jag har kommit på Handelsuppgifen om världshandelns historia på sisådär 2 lektioner... kan inte läraren utveckla frågorna lite så man förstår vad det är man egentligen ska göra......
"Du ska men hjälp av kapitel 2 samt fakta från olika sidor på Internet göra en tidslinje över världshandeln med tonvikt på sverige. Fakta från boken och internet får inte kopieras direkt av utan ska skriva om med egna ord. Tänk å att använda ett enkelt och korrekt språk"
 
 

lääääääxor

jag gör väl motvilligt lite läxor medan jag väntar på att Martin ska komma hem!


surgubbe -______-

har precis haft APU nu i 1000 timmar. är trött och arg och hungrig. Jag gillar Hemköp, men jag gillar inte hemköps kunder... gaaaaasch....råkade idag slå in ett knippe gul lök istället för kilopris gul lök och gubben ställde sig och skrek åt mig :S höll på att skita på mig! skiljde 12 kronor... vist rätt ska vara rätt men hallå, skrika åt en ny kassör för 12 kronor... -.-' ?
 ....dessutom bordedet stå på alla potatisar va 17 de är för potatisar.... hur fan ska jag s på den om den är mjölig eller fast? fucking samma sak på äpplena... men alla köpte bara en sorts äpplen (VAD JAG SÅG?!-.-) iaf så...

don´t stop me now!

det är en underbar känsla att lyssna på Queen i lurarna och bara blunda och drömma sig bort! Det är sån där musik jag vill hålla på med, dock vill jag ha en kör bakom mig och en massa olika sortera instrument, både klassiska och "vanliga". Ett stort publikhav som kan mina texter och sjunger med. Åh vilken fin dröm!
 

överraskningen

 
Självklart glömde jag ta kort på ALLA resultat på överraskningsmiddagen till Martin igår! Men här är det jag kom ihåg att ta kort på i alla fall! Tände levande ljus och släkte alla lampor och gjorde rostbiff och potatisgratäng och kladdkaka och grädde till efterrätt!♥
 



skolbajs

Jag ãr SÅ trött, jag har två SKITLÅNGA OCH TRÅKIGA lektioner kvar, jag vill bara sluta och åka hem till min pojke och vila och sova och mysa och prata och fnissa och fortsätta vara kvar i min rosafluffiga bubbla

dålig morgon

Vaknade 6.55 och skulle med tåget 7.40. Znoosade till 7.15 och när jag då vaknade jag o tittade på schemat och spekulerade kring om jag skulle "ta sovmorgon" jag var inte speciellt trött alls utan kände egentligen bara för att stanna kvar i sängen. Plötsligt hör jag en duns, Martin har råkat välta en gammal öl som stod på en hylla bredvid sängen (Martin halvsover) jag får panik eftersom det ãr massa eluttag i närheten. Martin säger dåsigt att jag ska låta det vara, mysigt tänker jag. Jag hamtar en trasa och torkar upp det värsta. Efter ett tag inser jag att hela min datorväska ãr ölblöt så fick alltså inte med mig datorn till skolan :[

surprise

Eftersom att min pojke är så söt så väntar en liten överraskning till honom när han kommer hem :}
känner mig just nu som världens charmtroll, romantiket etc etc, har en massa att stå i, men lovar er bilder på överraskningen lite senare ikväll! Hej så länge!
Lite gulliga bilder från hplyrikz.com










då var man ful igen då

Igår la Louise upp en bild på mig och henne på facebook, varpå en väldigt mogen kille kommenterade "fula". Jag hade kännt mig fin hela dagen och Martin hade egoboostat mig hela kvällen med komplimanger, när jag senare på kvällen såg kommentaren ramlade jag pladask i backen... jag har inte blivit kallad ful på flera år och trodde inte att någon skulle våga yttra sig om den hade den åsikten heller... men tydligen. Jag kände mig i alla fall oändligt ful, fulare än de där bilderna på mig från när jag var yngre. Min fina pojkvän skrev iaf en kommentar å frågade vad fan han menade med att vi var fula varpå den där andra tog bort kommentaren villket kändes otroligt skönt.
Ingen borde få höra att den är ful, förstår inte hur man ens kan säga det till någon...

Gif

Haha söt gif på mig och Martin, gillar att han ser likadan ut från början till slutet... lixom evighetsbild medans jag försöker se seriös ut i början men sen brister o börjar le haha! Fail :P
 
 
 
 

hey there, i like your hair

Hade lite tråkigt i väntan på sötnosen, så här är en gif och två egopics :)
Angående rubriken, så klicka HÄR
 

gookart

Har precis åkt gookart med Louise och Tobbe. Jag fick sladd på en sväng så jag åkte genom ett hål vid däcken och hamnade i slutet av banan haha... fick 30sekunder på det varvet och ca 55 på alla andra ! Louise såg det o trodde jag fuskade haha!

tårar

Haft den konstigaste morognen nu... Vaknade klockan nio och Martin skulle fortsätta sova så jag gick upp och åt havregrynsgröt. Efter det kändejag hur en stor klump av irritation börja brumma inom mig och jag har ingen aning vart de kom ifrån. När Martin klev upp ur sängen gick jag och la mig igen ochblev bara surare och surare, Martin frågade va det var för fel men jag svarade inte. Jag började dampa på sms till Louise och blev bara mer och mer irriterad. När Martin väl skulle gå byttes all irritation mot någon konstig ångestkänsla och jag kände hur jag snart skulle brista ut i tårar men försökte dölja det och grina när Martin väl gått. När jag hör hur han stänger dörren så släpper jag lös tårarna. Martin kommer in igen och ska hämta nått tror jag... jag går upp och kramar honom och börjar gråta ännumer. Han frågar om jag är ledsen och jag svarar snyfftande "ja". så kramar han om mig och tröstar. Efter någon minut inser jag att jag inte kan hålla kvar honom, han måste ju till jobbet, så jag säger att han ska gå och när han gått ringer jag upp Lousie och storböar inför henne å. Så hon kommer hit och tröstar mig.
Det här är alltså så sjukt konstigt då jag ALDRIG grinar inför folk... typ mamma då men brukar inte ens grina inför Louise som känner mig bättre än bäst....

åh :3

Se och lär Martinponken :,3
 
 
 

hälsopedagogik

Hade en jätteintressant Hälsopedagogiks-lektion idag! Hälsa behöver inte alls vara vikt, vad man äter osv... villket jag väl till viss del visste men hade inte någon stor koll. Ordet hälsa får mig att tänka på ens välefinnande,alltså hur man mår. Och det kan vara både psykiskt, fysiskt och socialt, alltså känslor och sånt, kroppen och umgänge osv.
Vi pratade också om att man inte ska stressa i sig maten, och jag har aldrig vetat VARFÖR man inte ska stressa i sig maten. Jag har bara vetat att det inte är bra. Anledningen är då att om man äter långsamt så känner magsäcken när den är mätt och skickar då signaler upp till hjärnan som gör att man känner mätnad, och stressar man i sig maten så hinner inte magen "känna efter" och man kan då äta flera portioner innan man känner den där mättnaden.
En sak som jag såg på tv igår var att många känner sig klar när tallriken är tom, alltså sitter tillfredställesen inte när man känner själva mättnaden utan när man ätit upp på tallriken någonting som man föds upp till att tycka eftersom många föräldrar printar in i skallen på sina barn att de inte får gå från bordet förens tallriken är tom.
Jag tänkte alltså nu på lunchen att jag skulle ta och testa att äta så sakta jag kunde och försöka känna efter när jag kände mig mätt, och mättnaden kom efter kanske 1/3 av tallriken då jag faktiskt nästan inte fick i mig mer.
Det var lite intressant tycke jag.
 

ensam hemma

Nu ska jag i väntan på att min man kommer hem, krypa ner i sängen och titta på spindelmannen, för det är en helt underbar film och Peter Parker (Tobey Maguire) är SÅ snygg!

avundsjuk?

En kompis sa till mig idag att det inte var bra att jag umgås så mycket med Martin (min pojkvän) att det förstör förhållandet, att man måste sakna varandra lite å... helt ärligt förstod jag inte ett skit av det där... Hej jag är jättekär och lycklig och trivs nått enormt av att vara med honom så mycket som det går, jag tröttnar inte ett dugg på honom... hur förstör det då vårat förhållande... ??? Folk som är gifta och har varit de i 20 år... dom bor väl oftast med varandra, förstör det deras förhållande? Dom träffas ju VERKLIGEN 24/7 ....
hmmm jag tänker i alla fall fortsätta umgås med min lilla sötis, helt orädd, för jag är helt säker på att det inte kommer förstöra någonting. ♥

trött

Skolstart igen då, efter mysfredag festlördag o bakissöndag! Känner mig inte direkt utvilad.
Ska sluta rõka på riktigt nu samt bli mer hälsosam!

Coolaste brudarna!